O pensionară din judeţul Vaslui a crezut că nu vede bine atunci când a primit factura la gaze în luna decembrie. Femeia a constatat că avea de plătit nu mai puţin de 33,5 milioane de lei, adică aproximativ 6.7 milioane de euro. Vasluianca de 70 de ani nici măcar nu foloseşte tot timpul centrala pentru a se încălzi, ci apelează şi la o sobă pe lemne. Cum a reacţionat femeia când a văzut suma exorbitantă şi ce i-au spus cei de la Gaz Est.

 

Femeia de 70 de ani din Vaslui a primit în luna decembrie o factură la gaze cu un consum de 146.525,153 MW, în valoare de 6.7 milioane de euro. Singurele surse consumatoare de gaz din casa femeii sunt un aragaz şi centrala, pe care o foloseşte doar pentru încălzirea apei. Pentru căldura în locuinţă, femeia a mărturisit că foloseşte o sobă cu lemne. După ce a primit factura enormă, femeia s-a prezentat imediat la un sediu Gaz Est, pentru a se lămuri.

 

Săptămâna trecută, când a primit mama factura, eu eram în alt colţ al ţării. M-a sunat panicată că a venit factura la gaz de 33 milioane lei vechi. Săraca, era atât de bulversată citind atâtea cifre şi probabil că nu îi venea să creadă că, de fapt, factura e în lei noi”, a declarat pentru Ziarul de Vaslui băiatul femeii.

 

Cei de la gaze au recunoscut că eroarea a fost a lor şi au emis o altă factură, în valoare de 1.700 de lei. Nici această sumă nu era justificată pentru cât gaz consumase femeia, aşa că a fost nevoie de încă o verificare. În final, s-a emis factura cu suma corectă: 200 de lei, după mai multe drumuri făcute la Gaz Est.

 

Nu au fost probleme. Au recunoscut că este o eroare şi au emis o factură, de 1.700 lei. Normal, şi aceea era mult prea mare. În final, după un alt drum, a fost emisă o factură de 200 lei. E bine că totul s-a terminat cu bine, chiar dacă asta a însemnat nervi, timp şi câteva drumuri pentru o femeie de 70 ani. Eu m-am întors abia azi în oraş şi am fost şocat când am văzut factura iniţială”, a mai adăugat fiul femeii.

 

O femeie din Vaslui a primit o factură la gaz de 7 milioane de euro. Ce i-au zis cei de la Gaz Est pensionarei

 

Imaginea cu factura s-a viralizat pe internet

 

Dovada cu factura există, sub formă de fotografie, şi circulă de câteva zile în mediul virtual. Chiar fiul femeii a postat imaginea, care a fost preluată rapid de internauţi şi transformată în subiect de glume. Oamenii au făcut haz de necaz pe seama greşelii celor de la Gaz Est. Cineva chiar l-a întrebat pe fiul femeii, mai în glumă, mai în serios, dacă a umplut butelii acasă, aşa încât să se justifice consumul.

 

Altcineva i-a transmis bărbatului că se vede că este un client bun platnic, pentru că pe factură nu există restanţe din luna precedentă. Cei de la Gaz Est au admis că a fost greşeala lor, însă nu au explicat cum s-a putut produce o asemenea eroare.

 

 

 

Sursa: www.impact.ro