Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a catalogat drept ”incalificabil” gestul unei educatoare de 52 de ani din judeţul Suceava, care ar fi agresat sexual cel puţin trei minore.

 

„Dacă se confirmă aceste lucruri, şi am înţeles că există elemente rezonabile spre confirmare, cu siguranţă trebuie un consult psihiatric, dincolo de aplicarea legii penale. Dacă se confirmă. Până acum am înţeles că sunt suspiciuni rezonabile pe baza cărora a fost arestată preventiv”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

 

Ministrul afirmă că este absolut "incalificabil, nu numai pentru un cadru didactic, pentru orice adult, cu atât mai mult pentru un cadru didactic". 

 

O educatoare din judeţul Suceava a fost arestată pentru acuzaţiile de viol în formă continuată, agresiune sexuală şi rele tratamente aplicate minorului. Incidentul a avut loc la Grădiniţa cu Program Normal "Căsuţa din Poveşti" Bosanci.

 

Anul trecut, tatăl a două victime, de 3 şi 7 ani, a incendiat maşina educatoarei, potrivit Observator.

 

Anchetatorii au efectuat percheziţii la domiciliul femeii, dar şi la grădiniţă, iar săptămâna trecută aceasta a fost reţinută pentru 24 de ore.

 

Ulterior, a fost dusă la Judecătoria Suceava, unde a fost emis pe numele ei un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile pentru viol în formă continuată, agresiune sexuală şi rele tratamente aplicate minorului. Măsura care nu este definitivă.

 

 

 

Sursa: www.antena3.ro