Mulţi aşteaptă să fie dezvăluite mai multe informaţii despre varianta Omicron. În cazul în care aceasta este mult mai blândă şi nu produce forme severe, atunci pandemia ar putea să ajungă la final. Un medic cunoscut în România a făcut declaraţii uluitoare.

 

Ce a transmis un medic din România despre pandemia de Covid-19

Doctorul Radu Ţincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, a mărturisit că oamenii o să resimtă virusul ca fiind o banală viroză respiratorie. Acest lucru se poate întâmpla dacă se confirmă că această nouă variantă este mult mai blândă.

 

„Da, cu siguranţă poate fi.

 

Dacă într-adevăr că această nouă variantă virală e mult mai blândă şi nu va produce forme severe care să pună în pericol viaţa oamenilor, este evident că atunci coabitarea va fi mult mai facilă, oamenii într-adevăr vor resimţi COVID-19 ca pe o banală viroză respiratorie, care nu va produce niciun fel de risc sau riscurile sunt foarte puţine asupra stării de sănătate, însă, vedeţi, şi aici trebuie să avem un pic de răbdare.

 

Pentru că acele date statistice pe care le avem din Africa de Sud evaluează o populaţie foarte tânără.”, a transmis Radu Ţincu la B1TV.

 

De asemenea, medicul Radu Ţincu a explicat că persoanele care s-au îmbolnăvit până acum în Africa cu Omicron au dezvoltat forme uşoare de Covid-19, însă acestea aveau vârsta de sub 25 de ani. Astfel, sunt aşteptate date pentru a arăta cum se resimt boala şi persoanele care se află la o vârstă mai înaintată.

 

„Media de vârstă a celor care s-au îmbolnăvit cu Omicron în Africa de Sud şi care au fost raportaţi că dezvoltă forme uşoare de COVID-19 era de sub 25 de ani.

 

Trebuie să vedem dacă şi la 40 de ani sau la 70 de ani această variantă se manifestă în acelaşi fel.

 

De aceea, cred că următoarea perioadă trebuie să fie o perioadă de două-trei săptămâni în care aşteptăm cu toţii ca datele ştiinţifice să ne fie puse la dispoziţie pentru a înţelege cum funcţionează această nouă variantă virală.”, a transmis medicul.

 

„Nu putem compara o persoană de 25 de ani care se îmbolnăveşte de Covid-19 cu o persoană de 75 de ani”

 

Radu Ţincu a transmis că datele cu privire la populaţiile vârstnice cu boli cronice sunt importante pentru a vedea dacă există o anumită particularitate. Medicul a punctat că până la finalul anului o să existe şi date cu privire la protecţia pe care o oferă anticorpii.

 

„Totuşi, nu putem compara o persoană de 25 de ani care se îmbolnăveşte de COVID-19 cu o persoană de 75 de ani care mai are şi trei-patru boli cronice, deci nu avem date suficiente. Acesta este un aspect al virulenţei virusului.

 

Ne interesează să vedem şi populaţiile vârstnice sau cu boli cronice dacă au o anumită particularitate.

 

De asemenea, ce nu ştim până la acest moment, nu ştim dacă anticorpii pe care îi avem la dispoziţie fie după vaccinare, fie după trecerea prin boală, sau anticorpii monoclonali pe care îi folosim în terapia pacienţilor COVID-19 mai sunt la fel de eficienţi.

 

Ni s-a promis – şi sunt studii în desfăşurare – ca undeva până la sfârşitul acestui an să avem toate aceste detalii cu privire la eficienţa şi protecţia pe care ne-o oferă anticorpii.”, a adăugat Radu Ţincu.

 

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro