Noul proiect de lege privind introducerea certificatului verde, iniţiat de Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii conţine o serie de puncte esenţiale şi pentru persoanele care în continuare nu vor să se vaccineze.

 

Practic proiectul are în vedere testarea suportată din banii statului pentru persoanele care nu vor să se imunizeze împotriva COVID-19.

 

„Fiecare angajat … beneficiază de maximum 11 testări antigen rapide/lună, pe perioada existenţei obligaţiei angajatorului de a solicita certificatul ELECTRONIC COVID-19 din sumele alocate de la bugetul de stat”, este consemnat în draftul proiectului de lege.

 

Proiectul consultat de G4Media prevede ca obligativitatea introducerii certificatului verde pentru toţi angajaţii (care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau un test negativ), inclusiv pentru parlamentari, primari şi demnitari. În eventualitatea în care un angajat refuză să prezinte certificatul verde, angajatorul trebuie să îi suspende contractul de muncă, iar companiile care nu fac acest lucru riscă amenzi de la 10.000 lei la 100.000 lei. Salariaţii vor putea ataca în instanţă decizia angajatorului.

 

 

 

Sursa: www.wall-street.ro