Sunt suspiciuni că zeci de pacienţi COVID internaţi la Spitalul Colentina ar fi avut certificate false de vaccinare, spune managerul unităţii, Victor Cauni, într-o declaraţie pentru Digi24. Unii bolnavi mărturisesc că nu sunt imunizaţi doar când ajung în stare gravă şi urmează să fie intubaţi. Ultimul caz de acest fel a fost înregistrat în urmă cu două săptămâni.

 

„Ne-am dat noi seama şi colegii mei de la pneumologie, de la ATI, şi-au dat seama când pacientul nu este vaccinat.  Pentru că în marea majoritate a cazurilor, pacienţii vaccianţi nu fac forme severe şi atunci când ai în ATI sau în pneumologie pacient vaccinat cu forme extrem de severe, prima dată noi am învăţat să ne punem întrebarea dacă a fost vaccinat la chiuvetă”, a declarat Victor Cauni, managerul Spitalului „Colentina”.

 

„Când boala este foarte severă, o serie de pacienţi recunosc că, de fapt, nu au fost vaccinaţi. Asta e o mare durere a noastră, când am văzut pacienţi vaccinaţi , care de fapt erau nevaccinaţi”, mărturiseşte Victor Cauni.

 

Întrebat dacă a întâlnit multe astfel de cazuri, managerul a spus: „Nu sunt majoritari, dar au fost de ordinul zecilor, în mai multe luni, în valul 4”.

 

Managerul a mai spus că aceşti pacienţi recunosc că sunt nevaccinaţi atunci când sunt aproape de intubare.  „Când suferinţa este maximă, atunci pacientul, la întrebările repetate ale medicului: v-aţi vaccinat?, recunoaşte şi probabil - sau cel puţin sper - să regrete. Am avut de curând un caz de pacient tânăr, care la plecare a promis că atunci când va trebui se va vaccina în realitate”, a provestit Victor Cauni.

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro