Preşedintele ANPC, Claudiu Daniel Dolot, a fost eliberat din funcţie, joi, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu. Totodată, vicepreşedintele ANPC Mihai Culeafa a fost numit preşedinte interimar.

 

UPDATE: Claudiu Dolot a postat un mesaj, joi seară, pe Facebook, în care afirmă că activitatea se face de pe teren, unde se pot observa lucrurile foarte clar

 

”Astăzi, mandatul meu de preşedinte al ANPC s-a încheiat (...) Pe timpul mandatului am desfăşurat un adevărat maraton al campaniilor de informare, educare şi prevenţie, dar şi foarte multe controale, pentru a ne asigura că drepturile consumatorilor sunt respectate (...) În ANPC am întâlnit oameni extraordinari, sunt cei cu care am făcut echipă, care mi-au oferit încredere şi au arătat totală deschidere”, a scris Dolot pe Facebook. 

 

Acesta aprciază că funcţiile sunt trecătoare, ”dar cel mai important este ceea ce laşi în urmă”. 

 

”Protecţia consumatorilor nu se negociază, sens în care doar acţiunile, însoţite de rezultate contează”, a mai scris fostul preşedinte al ANPC. 

 

ŞTIRE INIŢIALĂ: În Monitorul Oficial 1.101 a fost publicată, joi seară, decizia premierului Florin Cîţu referitoare la conducerea ANPC. 

 

”Art.  1. — La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Claudiu Daniel Dolot se eliberează din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. 

 

Art. 2. — Începând cu data prevăzută la art. 1, domnul Mihai Culeafa, vicepreşedinte, exercită atribuţiile funcţiei de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor până la numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii”, se arată în decizie. 

 

Vicepreşedintele ANPC Mihai Culeafa, alături de directorul din cadrul ANPC Paul Anghel, sunt printre cei care au coordonat, în ultima perioadă, acţiunile de amploare ale comisarilor care au aplicat sute de amenzi operatorilor economici care au încălcat legislaţia din domeniu.

 

 

 

 

sursa: www.news.ro