Se vehiculează de mult timp posibilitatea unor vouchere pentru persoanele vaccinate din România. Ordinul a fost semnat de ministrul interimar al Sănătăţii şi, de acum, statul român începe să dea bani celor care au făcut efortul de a se imuniza.

După câteva luni în care ideea de a stimula financiar imunizarea populaţiei din România a rămas în stadiu de proiect, tocmai a fost semnat ordinul pentru tichetele de masă în valoare de 100 de lei. Cei care se vaccinează cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2 sunt recipienţii respectivilor bani.

Persoanele vaccinate cu schema completă împotriva infecţiei cu Covid-19 vor primi 100 de lei sub forma a cinci tichete de masă de 20 de lei. ”Persoanele vaccinate cu schema completă vor putea intra în posesia tichetelor de masă la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, în funcţie de locul în care s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidenţă operat. Voucherele se pot ridica în termen de 60 de zile de la data inoculării ultimei doze”, se arată într-un comunicat de presă al MS. Este important de reţinut că ordonanţa a intrat în vigoare de la 31 august 2021. În consecinţă, dacă te-ai vaccinat în ultimele două săptămâni, te califici să primeşti respectivii bani. ”Estimăm că voucherele vor putea fi distribuite în centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie şi ambulatoriile de specialitate începând cu luna octombrie. Ordinul emis astăzi finalizează cadrul legal. Imediat după publicarea în Monitorul Oficial vom asigura resursele bugetare, după aceea tipărirea şi distribuirea tichetelor de masă”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, citat în comunicatul de presă.

Momentan, direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti lucrează la realizarea procedurii de achiziţie, în regim de urgenţă, a serviciilor de tipărire şi emitere a tichetelor de masă. Întregul proces se va finaliza în termen de 10 zile de la data alocării de către Ministerul Sănătăţii a fondurilor necesare pentru această destinaţie.