Dramă fără margini în Filipeşti, acolo unde duminică seara mai multe echipaje de pompieri din Bacău au intervenit pentru a căuta trupurile a cinci adolescenţi care s-au dus la scăldat pe Siret şi nu au mai ieşit. După o mobilizare exemplară, cei cinci tineri au fost găsiţi fără viaţă, fiind declarat decesul.

 

Durere şi lacrimi în Bacău

Nimeni nu îşi poate explica nenorocirea pe care cinci familii şi o comunitate întreagă o trăiesc în aceste clipe, după ce operaţiunea de salvare a celor cinci tineri a eşuat. Odată cu dispariţia băieţilor, oamenii au alertat autorităţile, astfel că, mai multe echipaje ale ISU Bacău, dar şi de la ISU Neamţ s-au mobilizat pentru găsirea băieţilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

 

Primul adolescent a fost găsit în jurul orei 20:00, moment în care i s-au efectuat fără success toate manevrele de resuscitare, fiind declarat după 30 de minute decesul.

 

Operaţiunea de căutare a continuat, iar după alte 30 de minute, două trupuri au fost identificate de autorităţi, din păcate decedate.

 

La distanţă de o oră, au fost găsiţi şi ultimii doi tineri, iar după resuscitare, a fost declarat decesul. Familiile tuturor adolescenţilor sunt în stare de şoc, neputând să-şi explice ce s-a întâmplat acolo.

 

„Urmare a intervenţiei din com. Filipeşti, jud. Bacău, cele 5 victime nu au răspuns manevrelor de resuscitare fiind declarat decesul.”, a transmis în această seară ISU Bacău.

 

Tânăr de 20 de ani înecat în Siret

O altă nenorocire a avut loc în Botoşani, acolo unde un alt tânăr de 20 de ani a murit înecat în râul Siret. Deşi salvatorii l-ai găsit la cinci minute după dispariţie, băiatul nu a mai răspuns manevrelor de resucitare, fiind declarat decesul.

 

„Persoană înecată în Râul Siret, pe raza localităţii Bereşti. Au intervenit pompierii militari suceveni, cu o barcă pneumatică şi ambulanţa SMURD TIM (Terapie Intensivă Mobilă). După aproximativ 5 minute de la începutul căutărilor, trupul persoanei înecate a fost găsit, recuperat şi adus la mal. Personalul medical l-a preluat şi a început imediat manevrele de resuscitare. Misiunea este în dinamică”, au transmis, iniţial, pompierii din Suceava.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro