Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luna august. Potrivit ANM, în intervalul 2 - 30 august, vremea va fi foarte caldă, cu valori termice mai ridicate decât cele specifice perioadei, iar în unele zone valul de caniculă va persista.

 

Săptămâna 02.08.2021 – 09.08.2021

 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sudice şi sud-vestice.

 

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

 

Săptămâna 09.08.2021 – 16.08.2021

 

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

 

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în jumătatea vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

 

Săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021

 

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în jumătatea sud-vestică a teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

 

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

 

Săptămâna 23.08.2021 – 30.08.2021

 

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru acest interval, în jumătatea de sud-vest a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

 

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi în general excedentare în jumătatea estică a ţării, dar mai ales în nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro