Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista cu clasificarea statelor în funcţie de rata de incidenţă cumulată. Măsurile se aplică începând cu 1 august.

 

Principalele modificări survenite sunt:

 

  • în zona roşie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao şi Insulele Virgine ale Statelor Unite;
  • în zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Suriname şi Insulele Feroe; din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Franţa, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba şi Sint Marteen;
  • în zona verde au intrat: Oman, Paraguay şi Uruguay.
  • Persoanele nevaccinate care vin din zona roşie stau 14 zile în carantină la sosirea în România, chiar dacă au un test PCR negativ. În cazul persoanelor nevaccinate care sosesc din zona galbenă, acestea vor sta în carantină doar în situaţia în care nu pot prezenta un test PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore. Cei care vin din zona verde nu au nevoie de niciun fel de document epidemiologic.

 

Nici persoanele vaccinate, nici copii sub 6 ani nu vor sta în carantină, indiferent din ce zonă sosesc. Copiii cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi de la carantină dacă prezintă un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

 

 

Sursa: www.biziday.ro