Autorităţile au introdus Marea Britanie în zona roşie a ţărilor cu risc epidemiologic, din cauza tulpinii indiene de coronavirus. Călătorii care se întorc în România vor intra în carantină timp de 14 zile, cu excepţia celor vaccinaţi. Măsura va intra în vigoare de la 1 iunie.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a plasat Marea Britanie din zona galbenă în zona roşie a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, din cauza creşterii rapide a infecţiilor datorate tulpinii indiene de coronavirus (B.1.617.2). Aşadar, se introduce carantina obligatorie timp de 14 zile pentru persoanele care sosec în România din Marea Britanie, începând cu 1 iunie.

Măsura de carantină nu se va aplica în cazul persoanelor vaccinate anti-Covid, celor care au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARSCoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în ţară şi copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani, cu prezentarea obligatorie a unui test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosirea în ţară