DNA (Direcţia Naţională Anticorupţie) are în plan achiziţionarea unei tehnici pentru ca, pe viitor, să poată intercepta atât apelurile efectuate pe WhatsApp, cât şi mesajele private. Însă cum socoteala de acasă nu se prea potriveşte cu cea din târg, achiziţiile vor trebui să mai aştepte, întrucât banii de la Buget se primesc cu ţârâita, iar cei care ajung în visteria DNA sunt folosiţi, în general, pentru personal.

 

Crin Bologa, şeful DNA: „Nu avem aşa ceva în prezent”

„Există societăţi private în Israel sau în Italia care scot pe piaţă şi vând, la preţuri destul de importante, tehnologii care permit o interceptare a convorbirilor pe WhatsApp. Nu avem aşa ceva în prezent. Ăsta ar fi un exemplu, dar trebuie sume serioase de bani pentru acest lucru”, a mai spus Crin Bologa, întrebat despre posibilitatea achiziţionării unor astfel de dispozitive care, ulterior, să ajute instituţia în filaje.

 

Mai mult, potrivit interviului publicat de G4Media.ro, eventualele noi achiziţii, a căror funcţionalitate exactă rămâne încă un secret, de vreme ce Crin Bologa nu a dorit să răspundă în amănunt, ar putea duce DNA la nivelul următor, din punct de vedere al profesionalismului. Cu toate astea, Bologa a spus că „de-asta nici nu vreau să intru în detalii ca să vă spun ce dorim. Vreau sume de bani care să ne permită să cumpărăm”, adăugând că eventuala tehnologie ar intra la categoria „nişte jucării foarte bune, pe care ştim că alţii le au, ştiu că alţii le folosesc şi am vrea şi noi ca să ne putem face treaba şi dacă aş intra în detalii”.

 

 

 

Sursa: www.zin.ro