Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că efectuarea rapelului persoanelor deja vaccinate cu serul AstraZeneca va fi asigurată în continuare în centrele unde a fost administrată prima doză.

 

Principalele declaraţii ale coordonatorului campaniei de vaccinare:

 

  • Am discutat câteva aspecte referitoare la schimbarea tipului de vaccin în centrele de vaccinare cu tipul de vaccin AstraZeneca.
  • Foarte probabil că majoritatea centrelor de vaccinare care au vaccin de la compania AstraZeneca vor avea alocat de sâmbătă vaccin de la compania Pfizer unde avem un număr suficient de doze încât să putem acoperi necesarul din aceste centre.
  • Urmează ca până mâine să primim din partea direcţiilor de sănătate publică informaţii despre care sunt centrele care primesc vaccin de la AstraZeneca care vor rămâne în activitate în fiecare judeţ în funcţie de nivelul de adresabilitate.
  • În toate centrele de vaccinare cu AstraZeneca unde s-a început activitatea de vaccinare, aceasta va continua pentru a se asigura rapelul persoanelor deja vaccinate şi în fiecare judeţ va exista cel puţin un centru de vaccinare cu vaccin de la AstraZeneca, preferabil în oraşe, în municipii, pentru a da posibilitatea tuturor celor care doresc să se  vaccineze cu acest tip de vaccin să se poată vaccina.
  • În ceea ce priveşte vaccinarea cu Johnson&Johnson, pot spune că azi până la ora 15.00, în 14 judeţe la care se adaugă Bucureştiul, au fost vaccinate 180 de persoane.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro