Anul acesta petrecerile de 1 mai şi de Paşte vor fi din nou interzise. Autorităţile au anunţat că acestea nu pot fi organizate niciunde, nici măcar acasă. Vor exista sancţiuni pentru cei care sunt descoperiţi.

 

De 1 mai şi de Paşte petrecerile din acest an vor fi interzise

 

Anul trecut abia începea pandemie iar petrecerile de 1 mai şi de Paşte erau complet interzise, iar asta se va întâmpla şi de data aceasta. Autorităţile au anunţat că nici în 2021 românii nu vor putea organiza întruniri cu muzică, dans şi energie ca în ani trecuţi din cauza COVID-19.

 

Petrecerile nu vor avea în cluburi, pe stradă, şi nici măcar acasă pentru cei care se pregăteau în acest zile de cele două evenimente de la sfârşitul acestei săptămâni.

 

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că cei care nu vor ţine cont de aceste reguli vor fi amendaţi, însă trebuie să ştiţi că vizitele cu familia vor fi permise.

 

Românii vor putea merge la slujba de Înviere

 

Toţi creştinii se pot bucura în acest an de slujba de Înviere, asta deoarece anul trecut nici acest eveniment nu a fost permis. Credincioşii vor avea posibilitatea ca în noaptea de 1 spre 2 mai să meargă să ia parte la slujbă şi să ia Sfânta Lumină.

 

Restricţiile de circulaţie vor fi ridicate în noaptea de Înviere, iar românii nu mai trebuie să iasă din case însoţiti de declaraţia pe proprie răspundere. În intervalul 22:00 - 05:00, nu vor mai exista reguli de deplasare.

 

Autorităţile ţin să menţioneze că regulile sanitare trebuie în continuare respectate obligatoriu, iar distanţarea fizică şi masca de protecţie vor trebui să existe atât în spaţiul închis, cât şi în cel deschis.

 

 

 

 

 

Sursa: www.spynews.ro