Dacă se va suspenda vaccinul produs de compania britanică AstraZeneca, opţiunea cea mai simplă pentru românii care au primit doar prima doză de vaccin ar fi vaccinul de la Johnson&Johnson, a declarat, miercuri seara, medicul Valeriu Gheorghiţă.

 

Coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a precizat ce se va întâmpla cu românii vaccinaţi cu prima doză de la AstraZeneca în cazul în care la nivel european se va decide suspendarea acestui vaccin.

 

"Sunt două opţiuni: fie vaccinarea cu Johnson&Johnson care este acelaşi tip de vaccin, cu vector viral, fie vaccinarea cu vaccin pe bază de ARN mesager Pfizer sau Moderna. Întrebarea este dacă este suficientă o singură doză sau trebuie făcută o schemă completă în condiţiile în care vorbim de Pfizer sau Moderna. Dacă vorbim de Johnson este suficientă o doză", a spus Gheorghiţă, la Aleph News.

 

Dacă va fi suficientă o singură doză se va putea determina, spre exemplu, prin testul de anticorpi ai persoanei programate şi în funcţie de acest lucru se va putea decide dacă este suficientă o doză sau trebuie schemă completă.

 

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro