Avertizarea este valabilă de azi, ora 11:00 până mâine la ora 06:00 pentru cea mai mare parte a Olteniei şi Munteniei, precum şi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură unde vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (15-20 l/mp) şi se va depune strat de zăpadă, local consistent.

 

Faţă de Codul Galben emis ieri, au fost scoase de pe listă Caraş Severin, Gorj şi Mehedinţi.

 

Totodată, ANM a emis o informare de precipitaţii moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare şi intensificări ale vântului în sudul şi sud-estul ţării. Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local în centru şi nord-est. Izolat se va forma polei sau gheţuş, iar vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice şi sud-estice, precum şi la munte, cu viteze în general de 45-55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

 

De asemenea, vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8-10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopţile de miercuri spre joi (10/11 martie) şi joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.

 

Totodată, în Tulcea şi Constanţa, până miercuri la ora 16, vor avea loc intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăşi 55 – 65 km/h.

 

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro