ANM a emis două coduri galbene de ninsori, vînt şi polei, valabile până luni, 1 februarie. Avertizarea este pentru zona montană, dar şi pentru zone extinse din jumătatea de sud a Moldovei, nord-estul Munteniei şi sud-estul Transilvaniei.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, două avertizări Cod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi polei pentru 22 de judeţe, până luni dimineaţa, şi o informare de precipitaţii moderate cantitativ, polei şi intensificări ale vântului, valabilă în toată ţara.
 
În intervalul 31 ianuarie, ora 16:00 – 01 februarie, ora 12:00, vor avea loc precipitaţii moderate cantitativ, polei şi intensificări ale vântului. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30...40 l/mp.
 
În jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent.
 
În Maramureş, Crişana şi Transilvania vor fi precipitaţii mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. La munte, la altitudini mai mici de 1400 m, în special în Carpaţii Occidentali, ploile şi lapoviţa vor determina topirea parţială a stratului de zăpadă existent. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane şi în regiunile sudice şi sud-estice, în general, cu viteze de 50...60 km/h.
O avertizare cod galben priveşte intervalul 31 ianuarie, ora 20:00 – 01 februarie, ora 10:00, pentru ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, la altitudini de peste 1400 m, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii Occidentali.
 
În Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Occidentali, mai ales la altitudini de peste 1400 m, temporar va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50...70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.
 
Al doilea cod galben este valabil în intervalul 31 ianuarie, ora 20:00 – 01 februarie, ora 10:00, de polei pe arii extinse în jumătatea de sud a Moldovei, nord-estul Munteniei, sud-estul Transilvaniei. În jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei şi în sud-estul Transilvaniei, îndeosebi în a doua parte a nopţii de duminică spre luni (31 ianuarie/1 februarie), temporar se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei.