După ce a anunţat moartea unei femei care fusese afectată de incendiul de la Matei Balş, Ministerul Sănătăţii a revenit sâmbătă rectificând informaţia. A şasea victimă este de fapt un bărbat transferat în urma incendiului, dar care nu suferise leziuni din cauza acestuia.

Iniţial, Ministerul a anunţat că o femeie de 58 de ani transferată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a decedat.

„Rectificam informaţia. Este vorba despre un barbat, 70 ani, dependent de CPAP, fără leziuni cauzate de incendiului, intubat. Femeia de 58 de ani se află in stare gravă. Ambele familii au fost anunţate de situaţia pacienţilor”, a precizat ulterior Ministerul Sănătăţii.

​Cât priveşte femeia, aceasta este intubată, cu o pneumonie COVID-19 severă, inhalare de fum şi cu arsură de 2% din suprafaţa corporală.

Un incendiu a izbucnit vineri, în jurul orei 5.00, la parterul Institutului Matei Balş din Bucureşti, care tratează bolnavi cu COVID, iar focul a cuprins patru saloane în care erau internaţi pacienţi cu forme de COVID medii şi severe, ţinuţi pe mască de oxigen. Trei bolnavi au murit carbonizaţi, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat. La câteva ore, o altă persoană - a cincea victimă - a fost găsită carbonizată în baie.

Peste 100 de pacienţi au fost evacuaţi, fiind transferaţi în alte pavilioane ale unităţii medicale şi la alte spitale din Capitală.

Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România în interval de cîteva luni, după incendiul din noiembrie de la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, unde au murit 10 oameni.