Un bărbat care s-a rătăcit în zona Platoul Babelor şi a fost nevoit să petreacă două nopţi sub cerul liber a fost găsit miercuri de salvamontişti. Bărbatul de 45 de ani din Constanţa era epuizat fizic, iar salvamontiştii spun că echipamentul profesional i-a salvat viaţa turistului, potrivit Mediafax.

 

Potrivit Salvamont Dâmboviţa, turistul a dormit două nopţi sub cerul liber după ce s-a rătăcit undeva între Babele-Omu, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, şi a rămas în viaţă doar datorită echipamentului profesional de care dispunea.

 

Bărbatul, epuizat fizic, a fost găsit miercuri în zona Platoul Babelor de echipa Salvamont Buşteni, aflată în patrulare şi care fusese alertată încă de luni de Salvamont Dâmboviţa, care a sesizat faptul că o maşină se află în zona telecabinei Peştera şi propietarul nu a revenit de pe traseu.

 

Bărbatul a fost preluat din zona Babelor de echipa Salvamont Dâmboviţa şi transportat până la autoturism.

 

Conform salvamontiştilor, turistul în vârstă de 45 de ani este din Constanţa şi a plecat singur în drumeţie la Vârful Omu, în cursul zilei de luni, pornind din zona telecabinei unde şi-a lăsat maşina.

 

„Vremea capricioasă, ceaţa şi precipitaţiile i-au creat mari probleme, bărbatul fiind epuizat fizic şi pus în situaţia de a nu mai putea continua drumul. Nu a putut nici să solicite ajutor la 112 sau Salvamont pentru că telefon mobil i s-a descărcat”, au mai transmis salvamontişitii.

 

Potrivit acestora, bărbatul se află acum în afara oricărui pericol.

 

 

 

 

sursa: www.digi24.ro