Anunţ major pentru profesori şi elevi. Ministrul Educaţiei vine cu noi informaţii privind redeschiderea şcolilor. Potrivit acestuia, instituţiile de învăţământ ar putea fi redeschise în luna ianaurie.

Noul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu vine cu noi informaţii. Potrivit acestuia, grădiniţele şi şcolile ar putea să fie redeschise pe 11 ianuarie. Totodată, el a mai precizat că nu toate unităţile de învăţământ vor fi redeschise în acelaşi timp, ci totul se va face etapizat.

Mai exact, potrivit ministrului, mai întâi ar putea lua partea la cursurile fizice cei de la grădiniţe şi şcolile prmare şi apoi şcoala gimnazială şi învăţământul preuniversitar, respectic învăţământul universitar.

„Ministerul Educaţiei trebuie să fie în prima linie a responsabilităţii, alături de Ministerul Sănătăţii. Sistemul Educaţiei este cel mai mare sistem public, în orice ţară. Va trebui să ne concentrăm pe probleme de ordin urgent cum ar fi deschiderea şcolilor pe care ne-o dorim a se face cât mai repede va permite perspectiva epidemiologică.

Au fost evoluţii specifice care vizează în special copiii. Este prioritate zero analiza acestor evoluţii şi luarea celei mai bune decizii, în sensul în care ne dorim cu toţii, profesori, elevi, părinţi, Minister al Educaţiei, reîntoarcerea cât mai grabnică la şcoală”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Totuşi, până în prezent sunt două decizii importante care trebuie luate, în principiu, în această săptămână. Una vizează redeschiderea şcolilor, fiind avansată data de 11 ianuarie, însă e doar o variantă în lucru. Mai exact, cei de la grădiniţă şi elevii şcolilor primare ar putea să se întoarcă la şcoală chiar din acest semestru.

În acest context, semestrul II al anului şcolar în curs, care începe pe 8 februarie, i-ar găsi deja în bănci. De menţionat este faptul că, în acest sistem de învăţământ sunt peste 3 milioane de elevi şi peste 500.000 de studenţi.

Ministerul îşi doreşte redeschiderea şcolilor

Ministrul a mai menţionat că Ministerul pe care îl conduce îşi doreşte acest lucru şi îşi doreşte totodată respectarea calendarului.

“Am prioritizat deja grădiniţele şi învăţământul primar. Ne dorim acest lucru” (n.red. redeschiderea şcolilor şi grădiniţelor), a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit Adevărul.

“Ştim, ele ar trebui deschise după calendar pe 11 ianuarie, semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, asta este o urgenţă zero”, a mai spus Cîmpeanu.

De asemenea, o altă decizie importantă care ar putea fi luată vizează bugetul Ministerului Educaţiei. Sorin Cîmpeanu a spus că negocierile se vor purta cu mandatul pe masă, mai exact, ministrul Educaţiei şi-ar da demisia dacă acest minister nu va primi destui bani anul viitor astfel încât să poată fi puse în practică toate măsurile specificate în programul de guvernare şi pe care Cabinetul Cîţu le-a promis.