Românii vor putea să meargă în vacanţă de sărbători la munte, pentru că pârtiile rămân deschise, însă cu condiţia să respecte cu stricteţe toate restricţiile aflate în vigoare, a declarat joi seară secretarul de stat Raed Arafat. El a anunţat că urmează să fie impuse reguli şi pentru instalaţiile de transport pe cablu, în sensul limitării numărului permis de persoane în telecabină.

 

Arafat: Starea de alertă se prelungeşte cu 30 de zile. Rămân în vigoare aceleaşi restricţii, inclusiv carantina de noapte / Petrecerile de Anul Nou în stradă, interzise

 

Răspunzând unei întrebări, Raed Arafat a spus că românii îşi pot face rezervări pentru vacanţa de iarnă la munte, dar trebuie să respecte toate regulile.

 

”Pârtiile de schi sunt deschise, dar respectând toate regulile care se aplică în jurul lor. Adică, la restaurante se respectă regulile care sunt în hotărâre de guvern şi care au fost stabilite prin hotărârile anterioare, la hoteluri la fel, distanţarea socială... Deci, astea toate trebuie să fie respectate", a declarat Raed Arafat, la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în care s-a stabilit prelungirea strării de alertă în România cu însă 30 de zile, din 14 decembrie.

 

El a anunţat că în hotărârea de guvern prin care va fi prelungită starea de alertă va fi inclusă o singură măsură în plus, faţă de cele în vigoare deja, iar aceasta va viza instalaţiile de transport pe cablu. Potrivit lui Arafat, urmează ca prin ordin al miniştrilor să fie impuse reguli pentru operatorilor de transport de cablu.

 

"Organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport de cablu care deservesc pârtiile de schi se realizează prin ordin comun al miniştrilor. Dacă o cabină are capacitate de 20 de persoane, probabil va fi stabilit că 10 persoane pot fi transportate cu cabina. Telescaunele, teleschiurile vor funcţiona la fel mai departe. (...)

 

Dacă reuşim să scădem capacitatea la 50 % şi să fie mai puţină lume şi, bineînţeles, respectând portul măştii şi distanţarea, atunci riscul de infectare scade”, a adăugat secretarul de stat în Ministerul de Interne.

 

 

 

 

Sursa: www.hotnews.ro