Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de vreme rea, de astăzi de la ora 14, până vineri la ora 15.

 

„În intervalul menţionat, în sudul, estul şi centrul ţării temporar vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ şi se vor acumula 15…25 l/mp şi izolat peste 30 l/mp. Vor predomina ploile, iar din cursul serii de miercuri (9 decembrie) şi până în dimineaţa zilei de joi (10 decembrie) în jumătatea de nord a Moldovei vor fi mai ales ninsori. Temporar se va depune polei în estul ţării şi pe arii restrânse în restul teritoriului” atrage atenţia ANM.

 

Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h. La munte vor predomina ninsorile, iar joi (10 decembrie) şi vineri (11 decembrie), la altitudini mai joase precipitaţiile vor fi mixte, favorizând depunerile de polei. Vântul va prezenta intensificări locale, cu viteze de peste 60…70 km/h.

 

Cod Galben de ninsori abundente, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului şi viscol în special la altitudini mari, în intervalul 09 decembrie, ora 17:00 – 11 decembrie, ora 15:00. Stratul de zăpadă va fi consistent şi se vor înregistra intensificări ale vântului, potrivit ANM. Va ninge temporar, dar abundent în zonele situate la peste 1.400 de metri, unde stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va sufla şi cu 100 de kilometri pe oră şi va provoca viscol.

 

Meteorologii mai anunţă ploi în zonele de munte din sudul Banatului, nordul Olteniei şi Munteniei, precum şi în sud-estul Moldovei. Cantităţile de apă vor depăşi 30-40 de litri pe metru pătrat, chiar 70 de litri pe arii restrânse.

 

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro