Potrivit prognozei meteo anunţată pentru următoarele 5 zile şi publicată de site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie şi Hidrologie, luni e aşteptată zăpada în Ploieşti, pentru prima oară în această iarnă.

O masă de aer polar care a intrat sâmbătă în România va face ca temperaturile să scadă simţitor şi precipitaţiile să se transforme în lapoviţă şi ninsoare şi în zonele mai joase ale ţării. Încă de duminică noapte, în Muntenia, precipitaţiile vor deveni mixte.

În prognoza ANM pentru luni, 30 noiembrie, se arată că vremea va fi rece, cu temperaturi maxime ce se vor încadra în general între 0 şi 5 grade şi minime cuprinse între -12 şi 0 grade. În regiunile sud-estice, cerul va fi noros şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii, local însemnate cantitativ. Acestea vor fi predominant sub formã de lapoviţă şi ninsoare în Muntenia, în jumătatea de sud a Moldovei şi în Dobrogea continentală şi mixte pe litoral. Pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă.

Aceeaşi predicţie se găseşte pe site-ul https://www.accuweather.com/ care precizează că luni, 30 noiembrie, vor fi aşteptate ninsori în Ploieşti, în principal în prima parte a zilei.