Veste proastă pentru locuitorii judeţului Ilfov. Începând de ieri seară, de la ora 20:00, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a decis intrarea întregului judeţ în scenariu roşu. Decizia a fost luată în urma creşterii incidenţei mai mare de 3 la mia de locuitori, astfel că locuitorii trebuie să respecte mai multe măsuri de restricţie.

 

Ce localuri se vor închide

Pentru o perioadă de 14 zile, tot judeţul Ilfov va intra în scenariu roşu, ceea ce presupune închiderea mai multor localuri şi restricţionarea activităţilor în anumite centre culturale şi comerciale. Astfel că, proprietarilor de restaurante le este interzisă interacţiunea cu publicul, excepţie făcând restaurantele de hotel, cărora le este permisă activitatea exclusiv pentru turiştii hotelurilor.

 

Printre restricţii se mai numără închiderea sălilor de noroc şi a cinematografelor, astfel că interacţiunea publicului cu aceste locuri este strict interzisă.

 

„Având în vedere că în Judeţul Ilfov rata de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori, respectiv 8,13/1000 locuitori, pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 23.11.2020 ora 20:00 şi până în data de 06.12.2020 ora 20:00, la nivelul judeţului Ilfov, pentru localităţile în care nu este instituită carantina zonală, se dispun următoarele măsuri:

 

– interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor;

 

– activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi;

 

– interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

 

– interzicerea organizării şi desfăşurării activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte”, anunţă Instituţia Pefectului Judeţului Ilfov, potrivit Digi24.

 

Localităţile din Ilfov aflate deja în carantină

Începând de sâmbătă, alte şase localităţi din Ilfov se află în carantină, astfel că locuitorii pot să intre sau să iasă din localitate cu declaraţie pe propria răspundere. În total, în Ilfov sunt până în prezent 11 localităţi aflate în carantină, însă acest lucru nu-i împiedică pe locuitori să încalce regulile.

 

156 de poliţişti au identificat peste 2000 de ilfoveni care au încălcat restricţiile, potrvit zf.ro. De asemenea, poliţiştii au verificat peste 227 de societăţi comerciale şi peste 261 de mijloace de transport persoane.

 

Printre localităţile menţionate se numără Otopeni, Măgurele (cu satele aparţinătoare Alunişu, Dumitrana, Măgurele, Pruni şi Vârteju), Corbeanca (cu satele aparţinătoare Ostratu, Petreşti şi Tamaş), Popeşti Leordeni, Dobroieşti (cu satele aparţinătoare Dobroeşti şi Fundeni) şi Mogoşoaia.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro