Fostul poliţist Eugen Stan a fost condamnat vineri la 20 ani de închisoare de Curtea de Apel Bucureşti pentru mai multe acuzaţii de agresiune sexuală, inclusiv asupra unor minori. Decizia e definitivă şi majorează cu un an sentinţa dată pe fond de Judecătoria Sectorului 6, potrivit minutei.

 

Cunoscut în spaţiul public drept “poliţistul pedofil”, Stan a fost trimis în judecată pentru 18 fapte de agresiune sexuală comise în Bucureşti, în perioada noiembrie 2009 – ianuarie 2018, asupra unor victime cu vârste cuprinse între 5 şi 38 de ani.

 

Fostul poliţist a fost prins în 2018 după ce a agresat doi fraţi, o fetiţă în vârstă de 5 ani şi pe fratele ei de 9 ani, în liftul blocului în care locuiau. În declaraţiile date procurorilor, el a spus că s-a învoit de la muncă în acea zi pentru a-şi rezolva nişte probleme personale şi, în timp ce îşi vizita un prieten, i-a observat pe cei doi copii.

 

Eugen Stan şi-a recunoscut, parţial, faptele: „M-am uitat la fetiţă şi mi s-a părut că este simpatică, motiv pentru care m-am aplecat la nivelul ei, am întrebat-o dacă merge la şcoală sau la grădiniţă iar ea mi-a răspuns că merge la grădiniţă. Am început să o pup părinteşte pe frunte şi pe obraji pe fetiţă, după care l-am pupat şi pe băieţel pe obraz”, potrivit rechizitoriului.

 

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro