Un român condamnat pentru prostituţie cu minori a fost ucis de un alt deţinut în închisoarea Brians 2, în Sant Esteve Sesrovires (Barcelona), informeaza El Pais.

Agresorul, care execută o pedeapsă pentru crimă şi jaf cu violenţă, l-a înjunghiat de 29 de ori în curtea modulului 3, după cum au înregistrat camerele de supraveghere ale centrului penitenciar.

Conducerea penitenciarului l-a izolat pe deţinut şi a transferat dosarul judecătorului de serviciu, care va cerceta faptele. Asasinatul s-a produs în jurul orei 19:20, crima fiind confirmată şi de Departamentul de Justiţie.

Aceleaşi surse suspectează că a fost o crimă premeditată, care a urmărit pedepsirea deţinutului (aşa-numita lege a închisorii) pentru infracţiunile sale sexuale împotriva minorilor, deşi instanţa trebuie să clarifice acum motivul crimei.

Victima în vârstă de 32 de ani era un proxenet care ispăşea o pedeapsă pentru prostituţie cu minori şi  persoane cu dizabilităţi, precum şi pentru violenţă.

În 2012, Tribunalul din Barcelona l-a condamnat la 15 ani de închisoare, pentru că a forţat o minoră să se prostitueze într-un apartament din oraş. Bărbatul şi o femeie o capturaseră pe minoră în timp ce pleca din România în Italia şi au maltratat-o.  Fata a fost nevoită să se prostitueze la Roma, Zaragoza şi, în cele din urmă, la Barcelona, unde Poliţia Naţională a Spaniei a reuşit să îi aresteze pe proxeneţi.