Medicii intră luni în grevă de avertisment, nemulţumiţi de salariile mici. Protestul va avea loc între orele 8.00  - 10.00. Vor fi asigurate doar urgenţele în spitale. Policlinicile vor fi închise luni dimineaţă.

Sindicaliştii din sănătate vor intra luni dimineaţă într-o grevă de avertisment de două ore. Între orele 8.00 - 10.00, cadrele medicale îşi vor întrerupe activitatea, astfel că vor fi preluaţi doar pacienţii cu urgenţe.

Angajaţii din sistemul sanitar cer alocarea a minimum 6% din PIB pentru sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi, precum şi consultarea reală a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate.