Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în şedinţă, miercuri, pentru a discuta despre posibile noi restricţii.

 

Sinteza declaraţiilor prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu:

 

- Au fost adoptate trei hotărâri.

 

- Am constatat că barurile, cluburile şi discotecile nu erau incluse în această adresă (iniţială) a DSP, drept care prima decizie vizează închiderea acestora în Bucureşti.

 

- A doua hotărâre. Au fost cetăţeni de la cetăţeni care locuiesc foarte aproape de şcoli. Comitetul a hotărât ca această distanţă să fie micşorată la 50 de metri.

 

- A treia hotărâre este mai inedită. S-a emis propunerea de interzicere a jocurilor de noroc şi a cazinourilor pe raza municipiului Bucureşti. S-a admis această propunere, cu excepţia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet.

 

Ce s-a discutat la şedinţa Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă

Pe ordinea de zi a şedinţei, programată de la ora 12,00, s-au numărat propuneri de interzicere a activităţii în baruri, cluburi, discoteci; de închidere a activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri, cu excepţia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanţare şi a măsurilor de siguranţă sanitară; de reducere a perimetrului exterior al unităţilor de învăţământ unde este obligatorie purtarea măştii de protecţie în intervalul orar 7,45 - 21,15, de luni până vineri, de la 100 de metri la 50 de metri, distanţă care va fi calculată de la poarta de acces în unitatea de învăţământ.

 

Marţi, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti a anunţat o serie de măsuri şi restricţii, ca urmare a creşterii substanţiale a numărului de infectări cu COVID-19.

 

Astfel, noile măsuri de restricţii din Bucureşti nu vizează şi sălile de jocuri de noroc, care rămân deschise, spre deosebire de teatre. Explicaţia a fost simplă: păcănelele aduc bani mulţi la buget, atât de necesari în această perioadă, în timp ce teatrele nu.

 

”În schimb, ”se vor închide şi sălile de spectacole şi concerte”, până când rata incidenţei cazurilor va scădea din nou sub 150 de cazuri la 100.000 de locuitori.

 

 

 

Sursa: WWW.stirileprotv.ro