Circa 20% dintre poliţişti vor patrula în civil, fără a purta uniforma, şi vor da amenzi în cazul persoanelor şi firmelor care nu respectă regulile sanitare de purtare a măştii şi distanţare socială.

 

Motivul controalelor în civil? Faptul că mulţi cetăţeni respectă regulile doar în prezenţa poliţiei, iar la plecarea forţelor de ordine îşi dau jos măştile sau se înghesuie în mijloace de transport ori în restaurante, potrivit surselor citate.

 

Comportamentul de conformare formală la măsurile sanitare a fost reclamat în urmă cu o lună şi de prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, care spunea la acel moment că aceasta e una din cauzele creşterii rapide a numărului de infectări cu Covid 19 din judeţ.

 

O a doua măsură luată de guvern este înfiinţarea unei linii telefonice TelVerde (0800.800.165), la care cetăţenii pot reclama nerespectarea măsurilor sanitare. Aici vor putea fi trimise de către cetăţeni materiale foto/video necesare pentru aplicarea de amenzi ori deschiderea de cercetări ale poliţiei.

 

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro