Şcoala începe cu o sumă de incertitudini. Peste trei săptămâni elevii vor reveni la cursuri, dar încă nu ştim cine îşi asumă responsabilitatea pentru copiii care se vor infecta cu virusul SARS-CoV-2. Cert este că părinţii vor trebui să completeze o declaraţie pe proprie răspundere, unde vor menţiona dacă elevul are sau nu simptome specifice COVID-19, relatează Realitatea PLUS.

 

Odată cu revenirea elevilor la şcoală, părinţii vor completa o declaraţie pe propria răspundere, unde vor menţiona dacă copilul are sau nu simptome specifice infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. Nimeni nu a precizat până în acest moment dacă şi în ce măsură vor fi sancţionaţi părinţii care, deşi vor completa această declaraţie pe proprie răspundere, îşi vor trimite totuşi copiii la şcoală chiar dacă aceştia vor prezenta simptomele specifice infectării cu Covid-19.

 

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat recent că Guvernul a alocat 175 de milioane de euro pentru materialele sanitare necesare în unităţile de învăţământ. Asta înseamnă că şcolile vor trebui să le asigure elevilor măşti, dar şi soluţii dezinfectante cu care să-şi cureţe permanent mâinile. De altfel, spunea Monica Anisie că responsabilitatea revenirii la curusuri revine tuturor: de la părinţi, la profesori şi până la autorităţile locale.

 

Autorităţile spun că abia pe 7 septembrie, respectiv cu doar o săptămână înaintea începerii anului şcolar 2020-2021, vom şti după ce scenariu vor funcţiona unităţile de învăţământ din 14 septembrie, prima zi a noului an şcolar.