Un medic din Cluj a ajuns la capătul puterilor în lupta pentru supravieţuire. Acesta a dezvăluit pe pagina sa de Facebook că medicii îşi pun viaţa în pericol pentru persoane care ascund adevărul cu privire la infecţia cu COVID-19.

 

Oamenii îşi ascund infecţia cu COVID-19

Csergo Lehel este medic la Spitalul Municipal Câmpia Turzii şi cu puţin timp în urmă, acesta a povestit pe Facebook o situaţie revoltătoare în care o femeie, în vârstă de 50 de ani, întoarsă recent din Spania, s-a prezentat la spital cu simptome de COVID-19, pe care nu le-a anunţat în timp util, minţind cu perioada în care acestea au debutat.

 

“Ne punem sănătatea în pericol pentru oameni iresponsabili şi mincinoşi! Femeie cu puţin peste 50 de ani vine la spital pentru acuze respiratorii. Vine cu Ambulanţa, evident. În ultimii ani a trăit în Spania astfel că nu are asigurare nici medic de familie. Medicul de gardă ridică suspiciunea de Covid-19 şi propune internarea. Dar pacienta refuză şi pleacă acasă pe semnătură.

 

Peste 4 zile ajunge din nou la Spital, tot cu Ambulanţa. Cu medic de data asta, deoarece oboseşte la cel mai mic efort, şi când vorbeşte. Iar ea în loc să recunoască faptul că a greşit, ne minte. Spune că boala ei a apărut numai în ultimele 24 de ore.

 

În acest timp Internetul abundă de articole şi comentarii despre cum nu există virusul, cât de toxice sunt măştile, despre cum se umflă numărul bolnavilor pentru bani europeni, despre cum mituiesc medicii familiile pentru a declara moartea de cauză Covid”, a scris medicul, pe Facebook.

 

Astfel, medicul trage un semnal de alarmă cu privire la responsabilitatea oamenilor şi la sinceritatea acestora. În locul scepticismului care se mediatizează pe reţelele sociale, oamenii ar trebui să se prezinte la doctor pentru a primi ajutor medical de specialitate, fără a lăsa timpul să agraveze starea de sănătate a pacientului şi fără a îngreuna munca medicilor.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro