Susţinătorii teoriilor conspiraţiei propagă constant în spaţiul public faptul că în România nu ar exista, de fapt, niciun deces cauzat de COVID-19 şi că morţii raportaţi de autorităţi ar fi, în realitate, răpuşi de alte afecţiuni. GÂNDUL.RO a obţinut de la Institutul Naţional de Medicină Legală (I.N.M.L.) un răspuns în premieră despre situaţia autopsiilor realizate de medici pe cadavrele unor români ucişi de pandemie. Este primul răspuns OFICIAL care apare, aşadar, în presă.

 

Până azi, 27 iulie, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 2.206 de persoane decedate. Dintre acestea, legiştii de la I.N.M.L. au autopsiat 9 persoane, arată informaţii furnizate în exclusivitate redacţiei GÂNDUL.RO.

 

Cifrele transmise de I.N.M.L. ”Mina Minovici” din Bucureşti se referă la autopsiile efectuate în perioada 30 martie – 22 iulie 2020 la persoane cu vârste cuprinse între 34 şi 74 ani şi confirmate cu virusul SARS-CoV-2. Practic, este pentru prima dată în România, când se aduc la cunoştinţa publicului elemente punctuale legate de analizarea din punct de vedere medico-legal a cadavrelor unor persoane aflate pe lista românilor decedaţi din cauza COVID-19.

 

5 din 9 cazuri arată că decesul pacienţilor a fost provocat de COVID-19!

E important de precizat că autopsiile respective au avut loc la solicitatea organelor de justiţie (Poliţiei şi Parchet), fiind vorba despre decese asupra cărora au existat/există suspiciuni. Într-o asemenea situaţie, organele de Justiţie emit o ordonanţă de autopsiere (potrivit articolului 185 din Codul de Procedură Penală), medicina legală fiind obligată să dea curs ordonanţei. Iar dintre cele 9 analize realizate, medicii au constatat – potrivit reprezentanţilor I.N.M.L. – că ”Patru cazuri au avut cauze de deces fără legătură cu prezenţa virusului SARS CoV2; în celelalte cazuri decesul a fost determinat chiar de către infecţia COVID-19 (COVID-19 înscris între cauzele de deces) ceea ce nu a împiedicat organele de justiţie să dispună efectuarea autopsiei prin ordonanţă în scopul aflării adevărului”.

 

De altfel, informaţiile comunicate reporterilor noştri menţionează că ”În serviciile judeţene arondate INML (în număr de 13) au fost efectuate până în prezent cel puţin tot atâtea autopsii medico-legale cu virus SARS CoV2. Zeci de cazuri cu virusul SARS CoV2 pozitiv au fost autopsiate în întreaga ţară în sistemul medico-legal până în prezent.

O situatie centralizatoare va putea fi realizată la solicitarea Ministerului Sănătăţii întrucât institutele de medicină legală sunt subordonate Ministerului Sănătăţii”.

 

Unul dintre cei autopsiaţi este un pacient de 43 de ani transferat în noaptea de 20/21 martie de la Suceava la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie. Medicii legişti au stabilit că, în ciuda faptului că era infectat cu virusul SARS-CoV-2, decesul lui a survenit în urma arsurilor grave prezente pe corp.

 

”Ar mai fi trăit minim 20, 30 de ani”

Ordinul nr. 570/2020 al Ministerului Sănătăţii şi protocolul anexat acestui ordin conţine recomandări clare privind autopsia anatomo-patologică (adică cea efectuată în spital) în cazurile confirmate cu COVID 19.

 

Astfel de recomandări există în întreaga Europă, fiind emise şi de alţi factori de autoritate, cum ar fi – de exemplu – Institutul ”Robert Koch” pentru Germania. Prin prisma acestor recomandări, autopsiile în scop ştiinţific sunt permise, dar ele se realizează în fiecare stat numai cu acordul familiilor. În România, este cazul autopsiilor care s-au făcut la Spitalul Colentina de către medicul Sabina Zurac.

 

Despre acestea, profesorul de anatomopatologie declara într-un interviu pentru DIGI24 că au fost pacienţi cu stare de sănătate absolut bună, care au decedat: ”Infecţia cu SARS-CoV-2 produce afecţiuni la nivelul tuturor organelor, principalele afecţiuni sunt la nivel pulmonar şi cardiac. (…) peste tot unde apar microtromboze apar şi zone de necroză, de moarte celulară care duce la disfuncţia fiecărui organ în parte şi de asemenea în ganglionii limfatici şi în splină. Am constatat o scădere a numărului de limfocite. Este un efect demonstrat al infecţiei cu SARS-CoV-2”.

 

De altfel, Sabina Zurac a constatat în cazul cadavrelor autopsiate că ”Dacă nu ar fi avut COVID, supravieţuirea, rata de viaţă era peste 20, 30 de ani.

 

Am avut un caz, un tânăr de 35 de ani cu insuficienţă renală cronică. La insuficienţa renală cronică se face dializă, transplant, deci omul avea în faţă mulţi ani de viaţă, celelalte trei persoane au avut supraponderalitate, au avut câteva kilograme în plus, dar niciun obez, unul avea hipertensiune, unul diabet care necesita insulină şi doamna avea diabet zaharat, dar controlat doar prin alimenţie.

 

Aceşti oameni care aveau vârste între 40 şi 57 de ani, erau oameni care ar mai fi trăit minim 20, 30 de ani”.

 

 

 

sursa: www.gandul.ro