Numărul infectărilor cu noul a crescut alarmant în ultima perioadă, iar acest lucru l-a determinat pe ministrul Sănătăţii să ia în calcul reintroducerea restricţiilor în ceea ce priveşte funcţionarea teraselor.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că ar putea fi reintroduse restricţii în ceea ce priveşte funcţionarea teraselor, dacă patronii nu vor respecta măsurile de protecţie introduse odată cu relaxările de după starea de urgenţă.

Ministrul Tătaru susţine că patronatele din sectorul HoReCa au agreat măsurile impuse de oficialităţi, tocmai de aceea ar trebui ca patronii de terase să le şi respecte, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, nu este exclus ca foarte curând să fie introduse restricţii în ceea ce priveşte funcţionarea teraselor.

„În funcţie de evoluţie, vor fi şi anumite restricţii. Noi nu vrem să fie restricţii. Noi vrem ca toată lumea să conştientizeze şi să respecte acele norme. Când am făcut acele măsuri de relaxare, le-am făcut însoţite şi de un ordon de ministru, comun cu ministrul de resort, care prevedeau şi acele norme de funcţionare şi desfăşurare.

Toată lumea şi le-a asumat, inclusiv acei agenţi economici care deschid în acel sens afacerile, dar rămâne să le şi respecte. În condiţiile în care nu vor fi respectate, vor fi şi controale mai înteţite în următoarea perioadă”, a spus ministrul Nelu Tătaru, potrivit G4Media.