Presa romanească este plină de câteva zile de ştiri referitoare la cozile de la intrarea în Grecia. Se vorbea despe cozi la care oamenii aşteptau peste cinci ore, cauza fiind decizia autorităţilor elene de a impune anumite condiţii străinilor care îşi petrec vacanţa în această ţară.

Un ploieştean, cititor al Jurnalului Prahovean, ne-a trimis un mesaj interesant.

"Am urmărit îngrijorat ştirile despre cozile de la intrarea în Grecia. Aveam plătită vacanţa de foarte mult timp şi nu puteam renunţa, Împreuna cu soţia mea ne-am aprovizionat cu sandvichuri, apa, dulciuri şi ne resemnasem că vom sta foarte mult la coadă la intrarea în Grecia. Îi explicasem şi băieţelului că va dura ceva timp până vom ajuge la plajă. La intrarea în Grecia, prin vama Kulata, surpriză! Trei autoturisme înaintea noastră şi nici urmă de coada pe care o văzusem la televiziunile din România.

Uimit am întrebat vameşa care ne-a verificat actele de identitate ce se întâmplă. Femeia a fost uimită de întrebarea mea şi mi-a spus că nu au fost niciun fel de probleme. Au existat ceva cozi, pe banda de intrare pentru TIR-uri şi asta din cauza unor verificări suplimentare. În rest pentru turişti nu a existat nicio problemă. Stau şi mă întreb cui i-a folosit toată panica aceasta creată printre cei care trebuiau să plece în Grecia", ne-a transmis ploieşteanul uimit.

În aceste condiţii, ne întrebăm dacă nu cumva ştirile despre cozile din vama grecească au fost din categoria fake news şi au avut fie rostul de a demonstra cât de capabil este premierul Orban de a rezolva o problemă de politică externă. Care problema a fost demonstrata la TV cu o filmare a unei cozi de tiruri. Atat !