Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că desfacerea unei căsătorii nu mai este posibilă prin mediere. Cei care îşi doresc să divorţeze sunt obligaţi aşadar să treacă printr-un proces, dacă metoda notarială nu este posibilă.

 

Pregătiţi-vă să căutaţi un avocat

 

Soţii care îşi doresc să divorţeze sunt nevoiţi să apeleze la un avocat divorţ, pentru proces. Acordul de mediere nu mai poate fi o probă incipentă.

 

Această decizie aduce deci schimbări pentru că are impact atât asupra costurilor de divorţ în tribunal, cât şi asupra duratei pronunţării divorţului. Medierea va rămâne doar modalitatea prin care cei doi soţi acceptă divorţul.

 

Divorţul în instanţă poate avea loc indiferent de caz, dacă soţii sunt sau nu de acord asupra situaţiei. Ce trebuie să ştie cei care au de gând să facă acest pas este că divorţul la tribunal nu trebuie să fie neapărat echivalentul unei dispute.

 

Spre exemplu, poate avea loc un divorţ amiabil, când ambii soţi sunt de acord. În joc rămâne stabilirea programului minorilor cuplului. În acest caz instanţa nu acordă culpă unuia dintre cei doi.

 

Ceva mai complicat este când divorţul este din motive întemeiate şi una din părţi nu este de acord. Un avocat cu experienţă va fi aliatul potrivit pentru cei care îşi doresc să divorţeze, demonstrând culpa partenerului.

 

Aici vorbim de faptul că instanţa va pronunţa culpa unuia sau a ambilor soţi.

 

Avocatul ales vă poate reprezenta la proces, însă asta nu înseamnă că sunteţi scutiţi de întrevederi cu fostul partener. Pentru cei care caută avocaţi cu experienţă avocativan.ro este o recomandare.

 

Cât costă divorţul în tribunal

 

Costurile diferă în funcţie de motivaţia desfacerii căsătoriei, între 50 de lei şi 200 de lei fiind doar cererea de divorţ înaintată către judecătorie.

 

Taxa de timbru se va plăti anticipat. Onorariul avocatului diferă şi el, în funcţie de gravitatea cazului - când unul din soţi nu este de acord şi se recurge la martori şi proces îndelung pentru a demonstra în ce mod partenerul a înfăptuit acte de vătămare grave şi ce anume face imposibilă continuarea căsătoriei.

 

Trebuie subliniat că procesul în sine de divorţ este unul greu de gestionat, atât ca procedură, cât şi din punct de vedere al relaţiei profesionale avocat-client. Preferaţi un avocat competent, care va construi un probatoriu solid şi temeinic pentru clientul său.

 

Avocat Ivan Răzvan Claudiu are ca domeniu de practică dreptul penal şi civil. Competenţa sa şi istoricul său de până acum îl recomandă ca fiind un bun avocat penal.

 

Detalii despre serviciile sale le regăsim şi în cadrul paginii oficiale.

 

Aşa cum şi recomandarea acestuia este, înainte de a colabora se impune o analiză a situaţiei şi o estimare a costurilor.

Necesar a vă reprezenta în instanţă, avocatul joacă şi rol de sprijin moral într-o oarecare măsură.

 

Colaborarea cu un avocat va face mai uşoară procedura prin care treceţi, mai ales pentru cazurile de soţi care dispută şi programul si domiciliul minorilor rezultaţi din căsătorie.

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro