Ministrul de Finanţe Florin Cîţu susţine că nu există bani la buget pentru dublarea alocaţiilor şi ca ar fi necesar un plus de finanţare de 6,4 miliarde de lei pentru a putea duce la îndeplinire majorarea pe care o aşteaptă atât de mulţi români. Ministrul a mai precizat că alocaţiile au fost majorate în Parlament fără să aibă o sursă de finanţare şi că legea este de fapt neconstituţională.

 

Ministrul Florin Cîţu susţine că nu sunt bani pentru dublarea alocaţiilor

 

Cîţu nu le dă prea mari speranţe copiilor şi părinţilor care aşteaptă cu sufletul la gură dublarea alocaţiilor. Se pare că nu există bani la buget pentru o astfel de majorare şi legea votată în Parlament ar fi neconstituţională, după părerea ministrului de Finanţe.

 

“Suntem în plină criză globală. De unde să luăm aceşti bani? Să taxăm populaţia mai mult? Să tăiem de la investiţii sau să ne împrumutăm şi mai mult? Nimeni nu spune de unde putem scoate aceşti bani”, a declarat ministrul Cîţu la Digi24

 

Ministrul a mai precizat că economia României se găseşte în prezent într-o situaţie de criză şi dublarea alocaţiilor ar putea fi amânată pentru viitor, costurile fiind de aproximativ 6 miliarde de lei.

 

“Costurile sunt de circa 6 miliarde, economia este în criză, este o criză globală, nu ai cum să discuţi despre aşa ceva (…) Vedem dacă putem să amânăm pentru viitor”, a mai spus Cîţu.

 

De cealaltă parte, parlamentarii PSD au spus în mai multe rânduri că nu vor ezita să depună moţiune de cenzură dacă legea nu va fi promulgată. Între timp, premierul României Ludovic Orban a declarat că analizează atent modul în care ar putea ataca la Curtea Constituţională această lege, care prevedere dublarea alocaţiilor. El a mai precizat că parlamentarii votează “pomeni” şi “creşteri de cheltuieli pentru care nu există resurse financiare” şi nu dau dovadă de mai multă responsabilitate. El a ţinut să pună accent pe faptul că se află în fruntea unui guvern responsabil.

 

Vă reamintim că dublarea alocaţiilor de stat a fost decisă, miercuri, în Parlament. Deputaţii au votat pentru respingerea OUG-ului dat de Guvernul Orban pe amânarea majorării alocaţiilor.

 

 

Sursa: www.mangoromania.ro