În contextul în care perioada de stare de urgenţă a afectat examinările celor care au făcut şcoala de şoferi, o nouă hotărâre de guvern încearcă să vină în ajutorul celor care nu au reuşit să dea examenul în timp util.

 

Pe perioada stării de urgenţă, dar şi după, o mare parte dintre activităţile de zi cu zi ale românilor au suferit modificări majore. Unii nu au putut să-şi schimbe buletinul sau paşaportul, alţi au întâmpinat dificultăţi în întâmpinarea maşinilor. Ideea este că lucrurile nu au mai fost ca înainte.

 

Tot la capitolul activităţi care nu au mai avut loc intră examinarea celor care au parcurs teoria de la şcoala de şoferi şi au făcut orele de traseu. Mulţi dintre aceşti oameni se află însă într-o situaţie delicată, pentru că ai o perioadă de timp limitată din momentul în care urmezi cursurile unei şcoli de şoferi şi ziua în care îţi sunt evaluate competenţele. Potrivit Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 195/2002, în acest moment valabilitatea este de un an de la data absolvirii cursurilor.

 

Printr-o hotărăre de Guvern adoptată miercuri, perioada de timp detaliată mai sus este modificată prin adăugarea perioadei în care România s-a aflat în stare de urgenţă, dar şi în stare de alertă. Cu alte cuvinte, ai mai câştigat câteva luni în care să dai examenul de carnet de şoferi, deşi nu este foarte clar când se va încheia starea de alertă.

 

„Prin această hotărâre de guvern, este reglementată această situaţie, astfel încât cei care au absolvit aceste cursuri să poată să desfăşoare examenele pentru obţinerea permisului de conducere”, a anunţat Ionel Dancă, şeful cancelariei prim-ministrului.

 

Mai exact, potrivit proiectului, valabilitatea cursului de pregătire teoretică şi practică se prelungeşte cu echivalentul perioadei în care a acţionat starea de urgenţă şi de alertă, care a avut ca efect suspendarea activităţii de examinare în vederea obţinerii permisului de conducere. Atunci când valabilitatea cursului de pregătire teoretică şi practică expiră pe durata stării de urgenţă sau de alertă, la încetarea stării respective se acordă o nouă valabilitate cursului, echivalentă cu perioada care a atras suspendarea activităţii de examinare în vederea obţinerii permisului de conducere.

 

 

Sursa: www.playtech.ro