Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că Evaluarea Naţională 2020, respectiv Bacalaureatul vor începe la 15 iunie, respectiv 22 iunie, aşa cum s-a stabilit deja, şi a explicat cum se vor desfăşura examenele naţionale.

 

“Decizia este luată. Examenul de Evaluare Naţională începe pe data 15 iunie şi Bacalaureatul pe 22 iunie”, a declarat Anisie, potrivit News.ro.

 

Ministrul Educaţiei a explicat de ce nu s-a luat în calcul anularea examenele naţionale, aşa cum au făcut alte ţări, iar diploma să se acorde în funcţie de mediile din anii de studiu.

 

“Sunt voci care susţin acest lucru şi sunt voci ale părinţilor şi elevilor care susţin tocmai că nu trebuie să renunţăm la aceste examene naţionale, mai ales la Evaluarea Naţională. Am primit la minister numeroase petiţii în sensul acesta. Ştiţi foarte bine că admiterea la liceu se realizează tocmai pe baza mediei de la Evaluarea Naţională şi 20% contează şi mediile din gimnaziu. Dacă facem o ierarhie în sensul acesta, vom vedea că acei copii care susţin Evaluarea Naţională sunt avantajaţi pe baza mediilor din V-VIII. Dar trebuie să ascultăm toate vocile şi să luăm decizia care este cea mai bună şi în favoarea elevilor“, a explicat Monica Anisie, la Digi 24.

 

Anisie a precizat că programa de Bacalaureat 2020 conţine mai puţină materie decât în anii trecuţi deoarece a fost eliminat conţinutul din semestrul al doilea.

 

“Avem o certitudine. Examenul de Bacalaureat 2020 începe pe data de 22 iunie. Începem cu probele scrise, urmează după aceea probele de competenţe. Ceea ce doresc să precizez este faptul că programa pentru examenul de Bacalaureat de anul acesta conţine mai puţină materie decât până acum. Deci, am eliminat conţinuturile care se regăseau pe parcursul semestrului al doilea. Prin urmare au de parcurs numai materia de până la semestrul întâi’, a afirmat Anisie, care a precizat că în scurt timp va fi publicat calendarul pentru examenul de Bacalaureat 2020.

 

Ea a precizat, de asemenea, că cel mai probabil elevii care susţine examenele naţionale vor purta măşti, dar decizia în acest sens va fi luată de către Ministerul Sănătăţii.

 

“Nu am transmis ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii cu privire la măsurile pe care trebuie să le luăm în perioada revenirii elevilor pentru activităţile de învăţare sau pentru examenele naţionale. Într-adevăr trebuie să luăm măsuri prin care să nu expunem elevii şi, aşa cum am precizat, în sală vor fi maximum 10 elevi, distanţaţi fizic şi purtând într-adevăr măşti. Asta am spus încă de la început că trebuie să luăm această măsură. Şi domnul Raed Arafat a spus că, purtând masca, îi protejăm pe ceilalţi şi ne protejăm şi pe noi”, a spus ministrul Sănătăţii.

 

Întrebată daca masca va fi purtată de elevi în sala de examen, Anisie a răspuns: “În principiu, vom purta măşti. Decizia va fi luată de către Ministerul Sănătăţii”.

 

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro