Este oficial! Elevii din clasele a 8-a şi a 12-a vor primi subiecte la examene doar din materia predată în primul semestru. Ministrul Educaţiei a aprobat, prin ordin, revizuirea programelor de examen pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat.

 

Toate disciplinele de examen sunt vizate de această modificare, atât pentru clasele a 8-a, cât şi pentru cele de a 12-a.

 

Premierul Ludovic Orban a anunţat, în exclusivitate la emisiunea „Legile Puterii”, de la Realitatea PLUS, că anul şcolar va fi încheiat şi le-a cerut profesorilor să se mobilizeze, după vacanţa şcolară, pentru a preda online.

 

“Anul şcolar va fi încheiat, adică elevii o să-şi dea toate examenele care se dau la sfârşit de an, la fel şi studenţii îşi vor da toate examenele”, a spus Ludovic Orban.

 

Referitor la perioada optimă pentru redeschiderea şcolilor în condiţii de siguranţă pentru toată lumea, peste 63% dintre părinţi aşteaptă decizia şi recomandările autorităţilor. Cât despre recuperarea materiei, 53% dintre părinţi îşi doresc ca anul şcolar să fie încheiat cu notele deja existente, iar materia să fie recuperată la începutul anului următor. De cealaltă parte, 33% spun că ar fi de acord aibă loc cursuri pe perioada vacanţei de vară.

 

În acest moment, specialiştii din Educaţie spun că există mai multe variante, însă nu se gândesc ca vacanţa de vară să fie anulată. Şi decizia ca elevii să susţină examenele în luna iunie a fost cea mai bună soluţie găsită de Ministerul Educaţiei.