Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Transporturilor anunţă organizarea mai multor curse de tip charter, care să facilieze revenirea în ţară „a unor cetăţeni români aflaţi cu titlu temporar în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile întreprinse de statele europene pentru gestionarea şi prevenirea epidemiei de COVID-19”, precum şi a lucrătorilor sezonieri, care au fost afectaţi de restrângerea drastică a activităţilor economice din Italia ori a celor care s-au aflat în această ţară „în situaţii deosebite, fără posibilităţi reale de a continua prezenţa pe teritoriul italian, ceea ce impune repatrierea acestora în cel mai scurt timp.”

 

O primă cursă de acest fel va fi organizată dinspre Torino, pe 21 martie 2020, iar autorităţile anunţă că detaliile privind organizarea acestor curse de tip charter vor fi comunicate în timp util cetăţenilor români care se încadrează în criteriile enunţate mai sus.

 

„Reînnoim apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale şi recomandarea ca turiştii sau cetăţenii români aflaţi temporar în străinătate să revină de urgenţă în ţară.

 

Totodată, facem apel la cetăţenii români de a da dovadă de înţelegere şi responsabilitate şi de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară.

 

De asemenea, facem apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate.

 

Aceste deplasări pot fi afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă.”, mai arată autorităţile.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro