Un tânar de 24 de ani, care studiază în China şi s-a întors la Bacău în urmă cu 8 zile este suspect de coronavirus, potrivit reprezentanţilor Spitalului de Urgenţă Bacău, citaţi de ziarul Deşteptarea.
 
„Din ce date avem la acest moment, este vorba despre un tânăr, de 24 de ani, care studiază în China şi care a venit în Bacău în urmă cu opt zile. A acuzat febră inclusiv în avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrilă. În schimb a tuşit, iar acum s-a prezentat la UPU cu dureri musculare, care pot fi şi un efect secundar al acestei tuse. A fost introdus în camera de izolare, i se efectuează toate investigaţiile necesare, s-a luat legătura şi cu Institutul Matei Balş, aşteptăm rezultatele”, a declarat Alin Năstasă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bacău.
 
Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, luni, în conferinţa de presă de la Ministerul Sănătăţii, că astăzi vor sosi în România reactivi din Franţa, iar începând de marţi dimineaţă se poate identifica coronavirusul la „Matei Balş” şi ulterior şi în celelalte centre din ţară.
 
Într-o intervenţie telefonică la REALITATEA PLUS, medicul Tudor Ciuhodaru a anunţat că bărbatul din Bacău va fi adus la Institutul Matei Balş din capitală.