Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, Legea prin care sunt dublate alocaţiile pentru copii. Premierul anunţa vineri că Guvernul va amâna intrarea în vigoare a legii.

 

Conform acestei legi, alocaţia ajunge la 600 de lei pentru copiii de până la 2 ani (până la 3 ani pentru copiii cu dizabilităţi) şi la 300 de lei pentru cei cu vârste între 2 şi 18 ani.

 

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, după discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis, că, cel mai probabil, soluţia în privinţa alocaţiilor pentru copii este de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii care le dublează.

 

„Cel mai probabil soluţia este de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până vom avea posibilitatea să asigurăm resursele financiare în buget, care se poate face doar la rectificare, care se poate face după iulie”, a declarat Ludovic Orban.

 

Preşedintele anunţase de joi că nu are de gând să refuze promulgarea acestei legi.

 

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat marţi, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al partidului, că va solicita convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru abrogarea pensiilor speciale, pentru că a ieşit informaţia în spaţiul public că nu pot fi dublate alocaţiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale.

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro