Poliţia britanică a reţinut miercuri 6 români care care conduceau o reţea de prostituţie în Marea Britanie, în urma unei operaţiuni uriaşe, în care au fost implicaţi 150 de ofiţeri.

 

În jur de 150 de poliţiştii britanici au descins la 15 adrese din Luton, în noaptea de marţi spre miercuri, unde au găsit 11 femei de naţionalitate română şi maghiară. Tinerele, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, erau exploatate sexual de o reţea de trafic de carne vie,condusă de mai mulţi români, potrivit BBC.

 

Autorităţile britanice precizează că victimele nu vorbeau deloc engleză şi au fost duse într-un adăpost.

 

Opt bărbaţi care controlau mai multe bordeluri au fost reţinuţi de poliţişti, care îi acuză pe aceştia şi de spălare de bani. Dintre aceştia, şase sunt români, unul maghiar şi un britanic.

 

Raidurile fac parte din Operaţiunea Thame a serviciilor de informaţii britanice şi au fost implciaţi 150 de poliţişti. Ofiţerii au confiscat sume importante de bani.

 

Potrivit inspectorului Jim Goldsmith, tinerele sunt convinse să meargă în Marea Britanie în baza unor contracte la locuri de muncă bine plătite, însă acesta este doar un pretext.

 

“Este doar vârful icebergului. Am văzut o creştere dramatică a cazurilor de trafic de carne vie în Luton în ultimele 8-9 luni, unde au fost deschise mai multe bordeluri. Încercăm să scoatem femeile din acest mediu şi să le oferim oportunitatea de a ieşi din această viaţă şi să le ducem înapoi familiilor lor”, a declarat acesta, potrivit BBC.

 

17 traficanţi români reţinuţi în noiembrie

Poliţia britanică a arestat la jumătatea lunii noiembrie 17 persoane care făceau parte într-o reţea internaţională de trafic de carne vie. Autorităţile britanice au descoperit 29 de femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, care erau aduse în UK şi obligate să se prostitueze de traficanţii români.

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro