Olimpicii români au obţinut şapte medalii la cea de a XXI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, dintre care trei de aur, anunţă Ministerul Educaţiei.

Olimpicii români au obţinut trei medalii, dintre care două de aur şi una de bronz în secţiunea rezervată juniorilor (elevi sub 16 ani). Alte patru medalii au revenit seniorilor, respectiv o medalie de aur, o medalie de argint şi două de bronz.

Elevii laureaţi cu aur sunt Robert-Gabriel Paşcalău (clasa a VIII-a/Şcoala Gimnazială "Tudor Arghezi” din Năvodari, judeţul Constanţa), Paul Florin Rebenciuc (clasa a VIII-a/Şcoala Gimnazială "Miron Costin” din Suceava) şi Radu Andrei (clasa a XI-a/Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu” din Brăila).
 
Anca Drăgulescu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Internaţional de Informatică  din Bucureşti, a fost premiată cu argint, iar David Corneliu Turturean (clasa a IX-a/Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare” din Suceava), Andrei Horaţiu Eftime şi Andrei Cosmin, elevi în clasa a X-a şi a XI-a la Colegiul Internaţional de Informatică din Bucureşti, au fost medaliaţi cu bronz.
 
Lotul olimpic al României a fost coordonat şi însoţit de profesorii Cătălina Anca Marian (Colegiul Naţional "Inochentie Micu Clain” din Alba Iulia) şi Lucian Stoian (Colegiul Naţional "Vasile Lucaciu” din Baia Mare).
 
Ediţia a XXI-a a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie s-a desfăşurat în perioada 5 - 13 octombrie în Bulgaria (Plovdiv-Pamporovo) şi a reunit concurenţi din 20 de ţări.