Marian Godină a fost atacat cu un cuţit chiar de Ziua Naţională. Poliţistul povesteşte, pe blog, cum a fost atacat cu un cuţit în timp ce încerca să salveze o femeie agresată, dar şi modul în care a acţionat colegul său de la Poliţie, pe care l-a chemat în ajutor.

 

Godină se afla în faţa unui magazin din Braşov, de Ziua Naţională, când a văzut o femeie agresată de un bărbat. A intervenit pentru a aplana situaţia, apoi a sunat la 112 pentru a-şi chema colegii în ajutor. Dar ceea ce avea să se întâmple l-a lăsat cu un gust amar.

 

”Ne-am uitat insistent spre femeie, dându-i ocazia să ne ceară ajutorul. Nu a făcut-o, astfel că am luat în calcul varianta a doua, aşa că am intrat în magazin. Întorcând totuşi capul spre cei doi, am observat că bărbatul a îmbrâncit-o, motiv pentru care i-am spus lui Claudiu (prietenul meu) să ne întorcem să vedem ce se întâmplă. Am abordat-o pe femeie şi aceasta ne-a spus că abia ce şi-a luat două palme.

 

Prietenul meu l-a îndepărtat pe bărbat împingându-l. Am observat că bărbatul şi-a băgat mâna în buzunar, moment în care i-am spus că sunt de la poliţie, că voi suna la poliţie şi că îl rog să scoată mâna din buzunar şi să o ţină la vedere. Bărbatul s-a conformat, a scos mâna din buzunar, dar cu tot cu un briceag pe care l-a şi deschis. Din celălalt buzunar a scos un spray, iar acum stătea ameninţator spre noi, având într-o mână briceagul, iar în cealaltă spray-ul. Oricâte antrenamente aş face, ştiu că cea mai bună apărare împotriva cuţitului e fuga, aşa că m-am îndepărtat de el, am strigat la Claudiu să facă acelaşi lucru, iar pe femeie am luat-o lângă mine.

 

I-am spus omului să se calmeze şi să lase cuţitul jos, timp în care am scos telefonul şi am sunat la 112. Se întâmpla asta azi, 1 decembrie, la ora 16.33. Am fost foarte explicit, am indicat parcarea marelui magazin în care ne aflam şi faptul că un bărbat ameninţă cu cuţitul. Operatoarea 112 mi-a făcut legătura la Poliţie, unde am spus acelaşi lucru. După maxim două minute, aşteptam să aud deja sirena maşinii de poliţie, mai ales că magazinul e unul foarte mare şi destul de aproape de secţia arondată. Nimic…” scrie Marian Godină.

 

”După fix 15 minute, cronometrate, am observat venind loganul de poliţie. Mergea frumos în coloana de maşini, fără girofaruri măcar, fără sirene. Cuminte ca toţi ceilalţi. A oprit lângă noi şi a coborât un poliţist care a întrebat ce s-a întâmplat. I-am zis, iar poliţistul i-a cerut persoanei să scoată briceagul şi să-l pună pe capota maşinii. Bărbatul a băgat mâna în buzunar, a scos briceagul şi l-a pus unde i s-a indicat. Recunosc că dacă aş fi fost de serviciu nu mi-ar fi trecut prin cap să-i spun unuia despre care ştiu că are un cuţit, să-l scoată singur din buzunar.

 

Claudiu i-a spus poliţistului „am şi filmat ceva, îţi arăt dacă vrei”. Atât i-a trebuit poliţistului. Să-i vorbească cineva per tu. Imediat i-a retezat-o, cu o viteză de reacţie de mii de ori mai mare decât cu cea care se deplasase spre eveniment. „-Eu v-am vorbit la persoana a doua!” s-a răstit el pe un ton arogant. Nu m-am putut abţine şi i-am zis că şi lui i se vorbise tot la persoana a doua şi că face o confuzie.

 

Asta pentru că ar fi imposibil să te adresezi folosind o altă persoană. Miliţianul analfabet, vrând să fie şi fudul, dacă prost grămadă tot e, nu ştie că „dumneavoastră”, aşa cum avea el pretenţia să audă, e un pronume de politeţe. În plus, după ce stai 15 minute să-i aştepţi, să spună mersi că nu i s-a adresat lumea cu „bă”, care, de altfel, tot la persoana a doua e. Deci problema miliţianului era modul de adresare, aşa că l-am întrebat cum e posibil să vină după 15 minute când e vorba de o persoană care, în parcarea unui magazin aglomerat, ameninţă cu un cuţit. Cum e posibil să vină fără sirene şi girofar”, a mai scris Marian Godină, pe mariangodina.ro.

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.cancan.ro