Caz şocant în Timişoara, acolo unde după deratizarea unui bloc trei oameni şi-au pierdut viaţa. Este vorba despre o femeie şi doi copii. Conform ultimelor informaţii, soţul femeii decedat se află în stare extrem de gravă în aceste momente. Se pare că totul s-ar fi întâmplat din cauza unor substanţe neurotoxice care au fost utilizate de către firma contractată de asociaţia de locatari pentru a se face deratizarea, printre care şi pesticide, conform Digi24.

 

Substanţe pentru exterminarea şobolanilor, inesticide şi pesticide

Conform declaraţiilor reprezentanului ISU prezent la faţa locului, firma care s-a ocupat de dezinsecţie a utilizat Deadină, Tetramină şi Raticid Rotex şi nu numai. Există însă supiciunea că moartea celor trei a survenit după ce s-ar fi folosit inclusiv pesticid. “Am primit o informare despre cele trei decese. Efectuăm această primă cercetare pentru a afla clasa de substanţe. A fost evacuat primul imobil, 200 de apartamente. În urma primei cercetări chimice, s-a constatat faptul că pe casa scării între etajele 3 şi 4, s-a constat prezenţa slabă a unei substanţe neurotoxice.

 

În cursul zilei de vineri, s-a efectuat o dezinsecţie. În procesul verbal au fost trecute următoarele substanţe: deadină, tetramedină, raticid ratex. Nu s-a constatat prezenţa de substanţe radioactive. La etajul 3 şi 4 a fost nivelul cel mai ridicat de substanţe neurotoxice. După cercetarea chimică vom lua măsuri. Au fost trecute substanţele cu care s-a acţionat, urmează să vedem cum va decurge ancheta”, a declarat reprezentantul ISU, prezent la faţa locului.

 

Ce măsuri au luat autorităţile din Timişoara

Subprefectul judeţului Timiş, Daniel Cristian Frănţescu, a oferit detalii despre măsurile care au fost luate în urma nenorocirii petrecute în blocul în care trei oameni şi-au pierdut viaţa: “Astăzi, la ora 12:45 am fost informat despre o problemă pe strada Mioriţa nr 8. Până la această dată ştim că avem trei decese. La ora 14:00, am convocat Comitetul Judeţen pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a dispus evacuarea imediată a tuturor locuitorilor, evaluarea medicală, relocarea în locaţii pe raza municipiului Timişoara şi cercetarea şi centralizarea datelor, ca până la finalul zilei să avem o situaţie clară”, a declarat subprefectul judeţului Timiş, Daniel Cristian Franţescu.

 

Ce sunt substanţele trecute pe procesul verbal:

Deadina este o susbtanţă biodegradabilă, care nu este toxică nici pentru om şi nici pentru animale, folosită pentru a extermina căpuşile. Raticid ratex este momeala care se foloseşte pentru şoareci şi şobolani. Tetramina este un insecticid care se foloseşte pentru exterminarea muştelor şi a ţânţarilor. Nimic anormal până aici, însă dacă s-a utilizat pesticid în cantităţi mari, atunci avem şi cauza morţii celor trei persoane. După ce s-au recoltat analize în cursul acestei zile, rezultatele vor veni în 24 de ore. Administratorul blocului, precum şi adminsitratorul firmei care s-a ocupat de deratizare urmează să fie audiaţi.

 

 

 

 

 

Sursa: www.fanatik.ro