Explozie urmată de un incendiu, la Constanţa! Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de sâmbătă, 12 octombrie, în Portul Tomis. Un iaht fost cuprins de flăcări, motiv pentru care pompierii militari din Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au fost solicitaţi pentru a stăpâni focul.

Pompierii din cadrul Inspactoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au fost solicitaţi azi 12 octombrie, pentru a gestiona o situaţie generată de o explozie urmată de un incendiu la Portul Tomis. Echipajele de salvare au ajuns la faţa locului şi au constatat că totul era cauzat de un iaht. Pompierii au utilizat, pentru stingerea focului, două autospeciale de stingere din cadrul Detaşamentului Fripis, o ambarcaţiune SAR cu tun de apă şi un echipaj SMURD.

Din fericire, focul s-a localizat în doar câteva miute, astfel că a fost lichidat la scurt timp după. Se pare că rezervorul ar fi explodat, iar combustibilul s-a împrăştiat pe luciul apei, mai apoi incendiul a luat amploare. Conform martorilor care se aflau la câteva terase, la bordul iahtului s-a auzit o bubuitură puternică, mai apoi flăcările au cuprins totul.