Anchetatorii au găsit telefonul Alexandrei Măceşanu, tânăra de 15 ani dispărută săptămâna trecută, spun surse apropiate anchetei. Informaţia a fost confirmată ulterior de DIICOT.

Telefonul fetei şi cartela SIM au fost găsite înt-un parc din Caracal, la circa 3 kilometri de locuinţa principalului suspect, Gheorghe Dincă. Telefonul şi cartela erau aruncate la distanţă mare unul de celălalt.

Anchetatorii urmează să vadă ce date pot afla după analiza telefoanelor – traseul parcurs, dacă au fost făcute apeluri de pe acel telefon mobil.

Dincă ar fi cel care le-a spus anchetatorilor un de se află telefonul şi nişte haine.

În apelul la 112, Alexandra spunea că sună de pe un telefon găsit în casa în care era sechestrată, pentru că bărbatul a luat telefonul ei.

Până acum au fost găsite două telefoane al lui Gheorghe Dincă, inclusiv cel de pe care a sunat tânăra la 112.

Procurorii DIICOT au reluat vineri cercetările la casa din Caracal unde Gheorghe Dincă le-ar fi ucis pe cele două adolescente. Gheoghe Dincă se află alături de anchetatori în casa lui, unde le-ar fi ucis pe cele două adolescente, şi participă la verificări. Investigatorii au început, de asemenea, să spargă gropile betonate.

Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT, a declarat că în timpul audierilor din noaptea de joi spre vineri, Gheorghe Dincă a oferit noi indicii.

DIICOT a anunţat ieri că dosarul privind crimele din Caracal, preluat de la Craiova, va fi instrumentat sub coordonarea directă a procurorului-şef, Felix Bănilă, iar soluţionarea cauzei a fost asumată de procurori cu funcţii de conducere, ancheta fiind derulată cu „maximă celeritate”.

Felix Bănilă, procurorul-şef DIICOT, a declarat, marţi, că cercetările vor fi reluate la casa lui Gheorghe Dincă abia după ce suspectul va putea fi prezent la faţa locului pentru „a nu exista suspiciuni cu privire la corectitudinea anchetei”. Întrebat dacă ar mai putea fi şi alte victime îngropate în curtea suspectului de la Caracal, Bănilă a făcut o declaraţie bizară: „Eu nu le-aş spune oameni”.