Banca Naţională a României va lansa în circulaţie, în cursul anului viitor, bancnota de 20 de lei. Aceasta o va celebra pe Ecaterina Teodoroiu, eroina căzută în luptă în timpul Primului Război Mondial, potrivit unei decizii luate marţi de Consiliul de Administraţie al BNR.

De asemenea, BNR marchează încă o dată împlinirea Centenarului României Mari, onorând imaginea unui erou al Marelui Război de Reîntregire. Consiliul de Administraţie al BNR consideră că „promovarea imaginii unei femei pe o bancnotă cu putere circulatorie este un demers care răspunde unui interes public legitim – de promovare a personalităţilor feminine – ce a găsit o largă susţinere în societatea românească”.

„Banca Naţională a răspuns încă de anul trecut acestui demers prin alegerea imaginii Reginei Maria pentru bancnota aniversară de colecţie dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918”, se mai arată în comunicat.

BNR menţionează că va face publice în curând macheta bancnotei, elementele de siguranţă şi identificare, precum şi data exactă a lansării în circulaţie.