Criminalul din Caracal, Gheorghe Dincă, cel care a recunoscut până acum uciderea Alexandrei şi Luizei, este adus luni de anchetatori la locul săvârşirii crimelor pentru reconstituirea faptelor.

Anchetatorii îl duc luni pe Gheorghe Dincă la "casa ororilor", păzită în continuare de jandarmi pentru a-i ţine la distanţă pe oamenii revoltaţi, care s-au strâns în faţa porţii în ultimele zile.

Luni dimineaţa, Gheorghe Dincă şi anchetatorii sunt aşteptaţi să se reîntoarcă la casa din Caracal unde ar fi fost ucisă Alexandra pentru reconstituire şi pentru a căuta noi dovezi.

Procurorii au extins cercetările în cazul lui Gheorghe Dincă pentru omor calificat. Inculpatul a recunoscut că le-a ucis pe cele două adolescente, Alexandra Măceşanu şi Mihaela Luiza Melencu.

Bărbatul a cedat şi le-a dat anchetatorilor detalii despre cumplitele fapte. Individul a povestit că a omorât-o pe Alexandra când a surprins-o cu telefonul în mână şi apoi i-a incendiat corpul.

Gheorghe Dincă a recunoscut cele două crime după ce, duminică dimineaţă, legiştii au confirmat suspiciunea anchetatorilor, după primele rezultate ADN: oasele găsite în curtea lui sunt de om.

De asemenea, hainele, bijuteriile şi firele de păr descoperite în maşina şi casa suspectului sunt ale Alexandrei.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că a fost sechestrată şi violată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a reuşit o locaţie exactă, ci o arie de căutare, poliţiştii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

În luna aprilie a acestui an, Luiza Mihaela Melencu, tot din judeţul Dolj, a dispărut în condiţii similare: a luat o maşină la ocazie. După ce a apărut cazul Alexandrei, au început bănuielile că ea a fost o altă victimă a lui Gheorghe Dincă, în vârstă de 66 de ani.

Mama Luizei Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie, a declarat că poliţiştii din comuna Coşoveni i-au spus de mai multe ori că fiica ei este majoră şi ar putea fi plecată cu un iubit, „cu un Făt-Frumos".

Mama Luizei a spus că bunicii fetei au început să se îngrijoreze chiar în ziua dispariţiei pentru că adolescenta nu obişnuia să întârzie când pleca de acasă şi răspundea tot timpul la telefon.

Potrivit mătuşii Luizei Melencu, a doua zi de la dispariţia adolescentei bunicul acesteia a primit un apel telefonic, de la un bărbat, care i-a spus să stea liniştit că fata este bine.